فهرست مطالب

Medical Education Development - Volume:5 Issue: 9, 2013

Journal of Medical Education Development
Volume:5 Issue: 9, 2013

  • تاریخ انتشار: 1391/11/24
  • تعداد عناوین: 8
|
  • پرستو بهاروند، محمدرضا ناظر صفحات 1-6
    زمینه و هدف
    یکی از روش های ارزیابی عملکرد دانشجویان روش ارزشیابی 360 درجه می باشد.معهذا لازمه ی استفاده از این ابزار داشتن روایی و پایایی می باشد. لذا هدف ما از انجام این مطالعه بررسی پایایی و روایی این ابزار در بین دانشجویان پزشکی بود.
    روش بررسی
    در ابتدا پرسشنامه ها با مطالعه ی وسیع متون و نظر اهل فن تهیه گردید.پرسشنامه های 10 سوالی بین نمونه ای در دسترس از دانشجویان،پرستاران،بیماران و پزشکان بخش عفونی و اورژانس بیمارستان آموزشی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی لرستان توزیع گردید. میانگین نمرات هر یک از گروه ها محاسبه شد.جهت ارزیابی سازگاری درونی پرسشنامه ها آلفای کرونباخ و برای تبیین ساختار عامل، تحلیل عاملی انجام گردید.به منظور تعیین میزان همبستگی بین نمرات حاصل از پرسشنامه ها با یکدیگر از آزمون همبستگی پیرسون استفاده شد.
    یافته ها
    روایی ظاهری و محتوایی پرسشنامه ها به استناد بررسی متون و نظر اهل فن مورد تایید بود.با انجام تحلیل عامل، ساختارعاملی پرسشنامه ها تاییدشد.تحلیل عامل، عامل پذیری پرسشنامه ها را نشان داد. دامنه ی آلفای کرونباخ پرسشنامه ها از 88/0 تا96/0 به دست آمد.ضریب همبستگی بین تمام پرسشنامه ها معنادار نبود.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج این مطالعه ابزار 360 درجه از روایی و پایایی مناسبی جهت ارزیابی عملکرد دانشجویان پزشکی برخوردار بود
    کلیدواژگان: روایی، پایایی، ارزیابی، دانشجویان پزشکی
  • مرضیه پازکیات، احمد ایزدی صفحات 7-12
    زمینه و هدف
    شناخت و حل موانع و مشکلات ایفای نقش و خودکارآمدی جهت ارتقای کیفیت آموزش بسیار موثر است. هدف از این مطالعه تعیین خودکارآمدی و ایفای نقش مربیان پرستاری و بهبود آن انجام شده است.
    روش بررسی
    این مطالعه یک مطالعه ی توصیفی برای بررسی نظرات مربیان پرستاری در دانشکده ی پرستاری – مامایی قزوین انجام شد. ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه ای مشتمل بر دوقسمت (احساس خودکارآمدی و مشکلات ایفای نقش)بود، داده ها با استفاده از آزمون آماری توصیفی مورد تجزیه و تحلیل قرارگرفت.
    یافته ها
    در ارتباط با احساس خودکارآمدی، شاخصی که کمترین امتیاز را به خود اختصاص داد و در واقع ضعیف ترین احساس خودکارآمدی بوداحساس مربوط به کمک به خانواده ها برای ارتقای دانشجویان توسط مربیان بود که با امتیاز 34 درآخرین رده قرار داشت و شاخصی که بیشترین امتیاز را به خود اختصاص دادمربوط به کنترل رفتارهای مخرب دانشجویان توسط مربیان بود که با امتیاز 51 به عنوان قوی ترین امتیاز خودکارآمدی تعیین شد. نتایج حاصل از پرسشنامه سنجش ایفای نقش نشان داد که شاخص ترین مشکل از دیدگاه مربیان دانشکده فراهم نبودن محیط مناسب برای ایفای نقش مربیان در بالین و اطلاع ناکافی مسوولین از اهداف آموزش بالینی مربیان هر دو با امتیاز 47 مهمجترین مشکل و عدم آموزش قبلی نحوه ی ایفای نقش در آموزش بالینی برای مربیان با امتیاز 30 دارای کمترین امتیاز بود.
    نتیجه گیری
    اگرچه بسیاری از ابعاد خودکارآمدی و ایفای نقش مربیان پرستاری در آموزش بالینی پرستاری مناسب است، اما با اصلاح نواقص و مشکلات ایفای نقش می توان گام موثری در آموزش بالینی در ارتباط با احساس خودکارآمدی و ارتقای ایفای نقش برداشت
    کلیدواژگان: آموزش بالینی، احساس خودکارآمدی، مشکلات ایفای نقش
  • حمید رحیمی، علی یزدخواستی، راضیه آقابابایی صفحات 13-22
    زمینه و هدف
    هدف پژوهش تحلیل کاربست سبک های مذاکره در راهبردهای مدیریت تعارض مدیران دانشگاه علوم پزشکی کاشان بود. سووالات پژوهش براساس چهار سبک مذاکره (واقع گرایی، تحلیلی، هنجاری، شهودی) و سه استراتژی مدیریت تعارض (راه حل گرایی، عدم مقابله و کنترل) طراحی شد.
    روش بررسی
    نوع پژوهش توصیفی-همبستگی بود. جامعه ی آماری شامل کلیه ی مدیران دانشگاه علوم پزشکی کاشان به تعداد 95 نفر بوده که با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای، تعداد 84 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. برای جمع آوری اطلاعات از دو پرسشنامه ی مهارت های مذاکره با 50گویه و پرسشنامه ی مدیریت تعارض با 44 گویه استفاده گردید که ضریب پایایی آن ها با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ به ترتیب 90/0 و 88/0 به دست آمد.
    یافته ها
    یافته ها نشان می دهد میانگین هر یک از مولفه های سبک مذاکره و راهبردهای مدیریت تعارض بالاتر از حد متوسط است. همچنین بین سبک های مذاکره و راهبردهای مدیریت تعارض رابطه وجود دارد.
    نتیجه گیری
    بیشترین کاربست سبک های مذاکره توسط مدیران مربوط به سبک واقع گرایی و کمترین مربوط به سبک مذاکره تحلیلی و بیشترین استفاده از استراتژی های مدیریت تعارض مربوط به استراتژی راه حل گرایی و کمترین استفاده مربوط به استراتژی کنترل بوده است.
    کلیدواژگان: سبک های مذاکره، مدیریت تعارض، دانشگاه، مدیران
  • سیده اعظم سیدی، کیانوش عبدی، روشنک وامقی، محمدهادی صافی صفحات 23-32
    زمینه و هدف
    برای ارتقای کیفیت وضعیت آموزشی، ارزیابی وضعیت آموزش بالینی ونظری و سپس ارایه ی بازخورد به برنامه ریزان و مدیران آموزشی از اهمیت ویژه ای برخوردار است. در ارزیابی، زمانی می توان به نتایج اعتماد نمود که اطلاعات گردآوری شده از صحت و دقت کافی برخوردار باشد که شرط لازم برای تحقق آن وجود ابزارهای دقیق برای جمع آوری اطلاعات می باشد. تهیه و تنظیم شاخص های معتبر برای ارزیابی وضعیت آموزش بالینی رشته های توانبخشی، هدف این پژوهش بود.
    روش بررسی
    این مطالعه به صورت کیفی انجام شد.جمع آوری داده ها براساس مطالعات کتابخانه ای و مرورمنابع موجود و برگزاری جلسه ی بحث گروهی متمرکز با اساتید صاحبنظر در آموزش بالینی (اعضای هیات علمی) انجام شد. تجزیه و تحلیل داده ها نیز به روش تحلیل محتوا صورت پذیرفت.
    یافته ها
    یافته های پژوهش بیانگر این است که شاخص های ارزیابی وضعیت آموزش بالینی رشته های توانبخشی شامل 5 طبقه (آموزش دهنده، آموزش گیرنده، مدیریت آموزش بالینی، عرصهجی آموزش بالینی و ارزشیابی) و 57 شاخص می باشد.
    نتیجه گیری
    شاخص های به دست آمده از این پژوهش معیارهای طراحی ابزاری روا و پایا برای ارزیابی وضعیت آموزش بالینی رشته های توانبخشی را فراهم می کنند.
    کلیدواژگان: ارزشیابی، آموزش بالینی، کیفیت، توانبخشی
  • سید ابوالفضل مصطفوی، پریا رمضانلو، نادیا عسگری صفحات 33-41
    زمینه و هدف
    رشته ی داروسازی ازرشته هایی است که دانش آموزان زیادی را به خود جلب کرده، علاقمندان زیادی آن را انتخاب و وارد این رشته می شوند. اگرچه دانشجویان با علاقمندی زیادی وارد این رشته می شوند؛ لیکن به نظر می رسد در طی دوره ی تحصیلی انگیزه زیادی جهت کسب نمرات بالا نداشته، اهمیت چندانی به درس و کلاس نمی دهند. این امر باعث شده است که میزان غیبت دانشجویان در کلاس ها افزایش یافته، معدل درسی آن ها نیز درحد انتظار نباشد. یکی از دلایلی که می تواند باعث این اتفاق باشد عدم انتخاب رشته ی تحصیلی بر اساس علاقه و یا کاهش انگیزه ی دانشجویان جهت ادامه ی تحصیل در رشته ی انتخابی ایشان می باشد. بررسی این امر و یافتن علل آن می تواند باعث رفع مشکلات ایشان و افزایش انگیزه ی آن ها جهت ادامه ی تحصیل باشد. این مطالعه به بررسی انگیزه ها و عوامل موثر بر انتخاب رشته ی تحصیلی دانشجویان دوره ی دکتری عمومی داروسازی در دانشکده ی داروسازی پرداخته و عواملی را که توانسته در طی دوره باعث کاهش انگیزه ی آن ها در انجام وظایف گردد، مورد توجه قرار داد.
    روش بررسی
    دراین پژوهش ابتدا براساس منابع موجود ومطالعات قبلی پرسشنامه ای محقق ساخته که بتواند علل انتخاب رشته توسط دانشجویان را مورد ارزیابی قرار دهد تهیه گردید. این ابزارتوسط دانشجویان ورودی سال های مختلف دانشکده ی داروسازی و علوم دارویی اصفهان تکمیل گردید. در تهیه ی پرسشنامه از مدل لیکرت استفاده شده است. با استفاده از آزمون T وجداول دوبعدی در نرم افزارSPSS نتایج مطالعه تفسیر شد.
    یافته ها
    منزلت اجتماعی اولین و مهم ترین انگیزه ی انتخاب رشته داروسازی بوده است. نتایج نشان می دهد که سال ورود به دانشگاه یکی از فاکتورهای مهم در روند افزایش ویا کاهش انگیزه دانشجویان جهت ادامه ی تحصیل در این رشته درطول دوره تحصیلی می باشد. دانشجویان معتقدند دروس عمومی که قبل از امتحان جامع علوم پایه ارایه می شود باعث کاهش انگیزه و علاقه دانشجویان جهت کسب نمرات مناسب شده لیکن دروسی که بعد ازامتحان جامع علوم پایه ارایه شده که عمدتا دروس تخصصی می باشد باعث علاقه مندی دانشجویان به این رشته می شود. دروس عملی مانند آزمایشگاه هایی با امکانات مناسب و نحوه ی برخورد اساتید، نقش مهمی در افزایش علاقه و انگیزه دانشجویان به تحصیل داشته است. اغلب دانشجویان، این رشته را به عنوان اینکه فقط یک شغل مناسب در آینده باشد انتخاب ننموده بلکه علل دیگری را نیزعلت علاقه وانگیزه آن ها برای انتخاب این رشته دانسته اند.
    نتیجه گیری
    به طور کلی اکثردانشجویان از انتخاب این رشته رضایت داشته و فکر می کنند که با ادامه ی تحصیل در این رشته به اهداف از پیش تعیین شده خود خواهند رسید.خو
    کلیدواژگان: انگیزه، انتخاب رشته، دانشجویان رشته داروسازی، شغل داروسازی
  • بهناز مولایی، فرناز محمدیان، حسین احمدی، مریم افتخار صفحات 42-51
    زمینه و هدف
    ارزیابی عملکرد نهادهای آموزشی شاخصی مناسب برای تصحیح عملکرد و ارتقای کارآیی این دسته از نهادها محسوب می شود. برای رسیدن به این مهم در گروه زنان و زایمان دانشگاه علوم پزشکی زنجان تحقیقی در زمینه ی ارزیابی عملکرد گروه از دیدگاه دانشجویان انجام شده است تا با استفاده از دیدگاه دانشجویان به عنوان دریافت کنندگان خدمات آموزشی گروه به نقاط ضعف و قوت گروه پی برده، ضمن تاکید بر نقاط قوت راهکارهای لازم برای کاهش نقاط ضعف ارایه گردد.
    روش بررسی
    برای رسیدن به هدف مطالعه در این تحقیق از شیوه ی پیمایشی استفاده شده است. پس از تعیین ابعاد عملکردی گروه زنان و زایمان در رابطه با دانشجویان مشغول به تحصیل، شاخص های مطلوب در قالب آیتم های پرسشنامه ی بسته پاسخ در دوره زمانی سال های 1389 تا 1390 از بین 50 دانشجو جمع آوری گردیده، با استفاده از روش های آماری کمی ارزیابی شده اند. از نظر حجم نمونه، نمونه در دوره ی زمانی برابر با جامعه بوده، به شیوه ی سرشماری اقدام به مطالعه شده است.
    یافته ها
    بر اساس قضاوت دانشجویان می توان عملکرد آموزشی اساتید گروه را در بعد حضور فعال فیزیکی در سطح عالی، انعطاف پذیری و تعامل علمی با دانشجو و حساسیت به روابط انسانی و در دسترس بودن در سطح خوب و در نهایت از نظر امکان انتقال دانش علمی در سطح متوسط ارزیابی کرد. همچنین آزمون فریدمن نشان داد که با اطمینان بالای 99 درصد بین اولویت ابعاد فوق تفاوت وجود داشت. همچنین بررسی آیتم های مربوط به امکان انتقال دانش علمی نشان می دهد که در این زمینه کارآیی بیرونی گروه از نظر دانشجویان در سطح متوسط بوده ولی کارآیی درونی درسطح خوبی است.
    نتیجه گیری
    با توجه به حساسیت رشته ی زنان و زایمان به حضور فیزیکی، ابعاد حضور فعال فیزیکی، در دسترس بودن و نیز حساسیت به روابط انسانی از دیدگاه دانشجویان در سطح بسیار خوبی ارزیابی شد. با توجه به این که دانشجویان، برگزاری ژورنال کلاب و CPC یمارستانی را نسبت به سایر ابعاد در سطح پایین تری ارزیابی کرده اند؛ لذا توصیه می شود معاونت محترم آموزشی بیمارستان و مدیران محترم گروه های آموزشی در برگزاری CPC و فراهم کردن امکانات آموزشی لازم در این زمینه با جدیت عمل نمایند. علاوه بر این توصیه دیگر افزایش اعضای هیات علمی گروه زنان خصوصا اساتید با گرایش های مختلف (فلوشیپ ها) جهت افزایش موفقیت در برگزاری ژورنال کلاب ها می باشد.
    کلیدواژگان: ارزیابی عملکرد، دانشگاه علوم پزشکی، آموزش
  • سید جلیل میرمحمدی میبدی، سید سعید مظلومی محمود آبادی، زهرا شریف پور*، حسن شهبازی، اعظم محمدلو صفحات 52-62
    زمینه و هدف

    تدریس اثربخش، مجموعه رفتارهای معلم است که باعث دستیابی به اهداف آموزشی و بهبود بخشیدن به کیفیت آموزش می شود. بازخورد دانشجویان به عنوان مشتریان اصلی در آموزش، که برخی آن را تنها اطلاعات ملموس برای ارزشیابی فعالیت اساتید می دانند، اطلاعات ویژه ای را دراختیار مدرس قرار می دهد که وی می تواند در بهبود عملکرد و اثربخشی خود از آن ها بهره گیرد؛ لذا برآن شدیم ویژگی های تدریس اثربخش را از دیدگاه دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد مورد بررسی قرار دهیم.

    روش بررسی

    مطالعه ی حاضر توصیفی _ تحلیلی از نوع مقطعی می باشد.جامعه ی مورد بررسی 256 نفر از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی یزد بود. ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه بود که روایی و پایایی آن در مطالعات قبلی مورد تایید قرار گرفته بود، روش نمونه گیری چندمرحله ای طبقه ای بوده که پس از جمع آوری با استفاده از آزمون های آماری C hi square، ANOVA و T-test مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    نتایج این مطالعه نشان داده که اولویت های حیطه های تدریس اثربخش ازدیدگاه دانشجویان به ترتیب ارتباط بین فردی، مهارت های تدریس، ویژگی های فردی، مهارت ارزشیابی ورعایت قوانین آموزشی بود و به طورکلی مهم ترین ویژگی های تدریس اثر بخش به ترتیب تسلط برموضوع درس(76/2)، لحن وکلامی احترام آمیز(73/2) و حفظ شخصیت دانشجو و احترام به او(7/2)بود.

    نتیجه گیری

    با توجه به نظرات دانشجویان پیشنهاد می شود برگزاری کارگاه ها و دوره های آموزشی مناسب و هدفدار جهت بهبود فرایند یاددهی- یادگیری و آشنایی اساتید با روش های نوین و موثر تدریس و استراتژی های آموزشی مبتنی بر تحقیقات همچنین تقویت مهارت های ارتباطی مدرسین و توجه به مولفه های این حیطه در گزینش، جذب و ارزشیابی آن ها پیشنهاد می گردد

    کلیدواژگان: تدریس اثربخش، دیدگاه، دانشجویان، یزد
  • ناصر یوسفی، هوشنگ جدیدی، ناصر شیربگی صفحات 63-73
    زمینه و هدف
    پژوهش ها به نقش سلامت روانی بر عملکرد تحصیلی اشاره کرده اند. هدف این مطالعه، بررسی رابطه ی بین سلامت روانی و عملکرد تحصیلی دانشجویان واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی منطقه 11 در سال تحصیلی 1388-1387 بود.
    روش بررسی
    نمونه آماری شامل 1027 (555 پسر و 473 دختر) از دانشجویان واحدهای دانشگاهی منطقه ی 11 (واحدهای کرمانشاه، کردستان و ایلام) که با روش نمونه گیری تصادفی سهمی انتخاب و پرسش نامه ی سلامت عمومی (28- GHQ) را تکمیل نمودند. روش تحقیق این پژوهش توصیفی و همبستگی بود. برای تجزیه و تحلیل داده ها از همبستگی ساده، رگرسیون چندگانه و آنالیز واریانس چند متغیری استفاده شد. برای سنجش عملکرد تحصیلی، معدل کل نیمسال های تحصیلی گذرانده شده آزمودنی ها نیز جمع آوری شد.
    یافته ها
    نتایج تحقیق نشان داد که 59درصد از آزمودنی ها واجد سلامت روانی و41درصد از آنان مشکوک به اختلال روانی می باشند. بین سلامت روانی وعملکرد تحصیلی رابطه معنی دار مشاهده نشد. دانشجویان دختر از سلامت روانی کمتری برخوردار بودند. بین سن و افسردگی رابطه ی معکوس و معنی دار و بین سلامت روانی دانشجویان سنوات مختلف تحصیلی تفاوت معنی دار وجود داشت به طوری که ادامه ی تحصیل به سلامت روانی آنان کمک می کند. بین بعد خانوار و نمره ی علایم جسمانی رابطه ی معکوس و معنی دار وجود داشت. دانشجویان کارشناسی نسبت به دانشجویان کاردانی در همه ی متغیرهای سلامت روان از وضعیت بهتری برخوردار بودند.
    نتیجه گیری
    سلامت روان پیش بینی کننده ی معنی داری برای برخی متغیرهای مورد مطالعه در این تحقیق است
    کلیدواژگان: سلامت روان، عملکرد تحصیلی
|
  • P. Baharvand, Mr Nazer Pages 1-6
    Background And Objective
    The 360-degree evaluation is a method which is used to assess performance of medical students. It is important for instruments such as questionnaires for 360-degree assessment to be reliable and valid. This study has been designed with the objective to assess validity and reliability of 360-degree questionnaires.
    Materials And Methods
    At first، some questionnaires were developed based on an extensive literature review and expert panel views. Then they were distributed among a sample of faculty members، medical students، nurses، and patients. The collected data was analyzed with spss15 soft ware. Mean scores of the respondents in each category were calculated. Cronbach’s alpha was run to examine the internal consistency. Factor analysis was used to clarify the factorial structure of the data. Pearson Correlation Coefficient was computed to examine the correlation between the evaluators'' scores.
    Results
    The instruments'' content and face validity were acceptable. Factor analysis confirmed the factor structure of the questionnaires. However، no significant correlation was found between the questionnaires.
    Conclusion
    Based on this study، 360-degree assessment tools are reliable and valid measures for evaluating performance of medical student.
    Keywords: Evaluation, Medical students, Validity, Reliability
  • M. Pazokian, A. Ezadi Pages 7-12
    Background And Objective
    Promoting clinical education quality requires continuous assessment of the current situations in clinical education fields، identifying the strengths، and improving the weaknesses. The aim of this study was to consider self-efficacy and its role at Ghazvin Nursing and Midwifery School from the viewpoints of its faculty members.
    Materials And Methods
    This study which is a description of current situation in clinical education fields was carried out during the second semester of 2010 academic year. The study population included clinical education teachers of school of nursing who were selected by census sampling. The data gathering tool was a questionnaire consisting of two parts: clinical teachers'' demographic data and self- efficacy and role playing questionnaires.
    Results
    Controlling students'' unacceptable behavior in the class was the strongest aspect of nurses'' role in clinical education (score=51). Helping students'' families was the weakest aspect (score=34). Nurses'' role-playing was rated low in terms of inappropriate environment for work and authorities'' lack of knowledge (score=47).
    Conclusion
    Although some aspects of clinical education were acceptable، enhancing positive aspects and modifying the weaknesses may be an effective step in promoting clinical education quality with regard to self - efficacy and role playing promotion. Key words: Clinical education، self- efficacy، Role playing، nursing students.
    Keywords: Clinical education, Self, efficacy, Role playing problem, Nursing students
  • Hamid Rahimi, Ali Yazdekhasty, Razieh Aghababaei Pages 13-22
    Background And Objective
    The purpose of this research was an analysis of the relationship between negotiation styles and managers'' conflict management strategies at Kashan University of Medical Sciences. The research questions were set forth on the basis of such styles (factual، analytic، normative and intuitive) and conflict management strategies (problem solving، control and avoidance of confrontation).
    Materials And Methods
    The research method was descriptive – correlative. Statistical population included 95 managers of Kashan state and Azad University. 84 managers were selected as the statistical sample utilizing classified random sampling. Data was collected by 2 close ended negotiation skills and conflict management questionnaires on the basis of Likert 5 grade scale. Reliability of the questionnaires was estimated to be 0. 90 and 0. 88.
    Results
    The results indicated that the most common negotiation style used by managers was the factual style، and the least was analytical negotiation style.
    Keywords: Negotiation styles, Conflict management, University, Managers
  • Seyyedeh Aazam Seyyedi Iraj, Kianoosh Abdi, Roshanak Vameghi, Mohammad Hadi Safi Pages 23-32
    Background And Objective
    Assessing clinical and theoretical education and presenting feedback to educational planners and managers is very important. In assessment، we can rely on conclusions of the collected information if the tools are valid. The purpose of this study is preparation and calibration of valid indexes for assessment of clinical education situation in rehabilitation courses.
    Material And Method
    This study is a qualitative research. Data was collected with library studies، systematic review and focus group. The data was analyzed with content analysis method.
    Results
    Assessment indexes of clinical education situation in rehabilitation courses include 5 themes (student، teacher، management of clinical education، field of clinical education and evaluation of clinical education) and 57 indexes.
    Conclusion
    Obtained indexes provide valid and reliable tools for assessment of situation of clinical education in rehabilitation courses.
    Keywords: Assessment, Clinical education, Quality, Rehabilitation course
  • Óabolfazl Mostafavi, Paria Ramezanloo, Nadia Asgari Pages 33-41
    Background And Objective
    Pharmacy faculty members at Isfahan University of Medical Sciences have observed that pharmacy students enter this profession highly motivated، but later develop the attitude of “just learn what is necessary to pass the exam” as they progress through the curriculum. For pharmacy students to become a lifelong learner having a motivation to make an effort towards educational goals is a must. We sought to evaluate pharmacy students'' motivations in selecting pharmacy career and track factors which may affect their incentives through the curriculum.
    Material And Method
    A researcher- made questionnaire developed according to existing resources and previous studies. Cronbach''s alpha was used as the measure of reliability for Likert type scales questionnaire and it was validated by a panel of experts and pharmacy students.
    Results
    Two hundred and seventy students were enrolled in the study، 128 of them were girls and 83 were boys. Six students did not return the questionnaire. The first and most important motives for choosing the pharmacy field was the social status pharmacists have in the community. Suitable salary، getting a degree، giving service to the community، interest in chemistry courses، family and friends'' recommendations، and extensive areas for research were the next motives. Scores on the survey instrument indicated that all of the pharmacy students initially had high motivation for pharmacy field; however، this was declined as the course progressed.
    Conclusion
    Overall، the majority of students were satisfied by choosing this field and believed that they would reach their predetermined goals.
    Keywords: Pharmacy student, Motivation, Career aspirations, Pharmacy education
  • Behnaz Molaei, Farnaz Mohammadian, Hosein Ahmadi Pages 42-51
    Background And Objective
    The evaluation of educational institutions'' performance is an appropriate benchmark for making functional modification and improving the efficiency in such institutions. In order to achieve this important target، the researchers conducted a survey in the Obstetrics and Gynecology Department of Zanjan University of Medical Sciences to explore students'' viewpoints as the recipients of educational services to find out the department''s strengths and weaknesses.
    Materials And Methods
    This is a survey research. A questionnaire was used to gather data. Sampling was based on a census method.
    Results
    Availability of the faculty was rated high، but their flexibility، interactivity، sensitivity، and their ability to transfer knowledge was considered average by the students. Furthermore، the Friedman test confirmed the differences of the results (99% confidence level).
    Conclusion
    Active physical presence، availability and sensitivity to human relations from the students’ point of view were assessed to be very good. This can be enhanced by holding journal clubs and hospital CPC sessions regularly as well as recruiting new members for the Department.
    Keywords: Evaluation of performance, Medical University, Education
  • S. J Mirmohammadi Meybodi Pages 52-62
    Background And Objective

    Effective teaching is a set of teacher''s behaviors that causes educational goals to be obtained and the quality of education to be improved. Students'' feedback on teaching as the main stakeholders with tangible information for evaluation of teachers provides special information for the teacher who can take advantage of it to be more effective and improve his or her performance. Therefore، we decided to study the characteristics effective teaching based on viewpoints of medical students at Yazd Shaheed Sadoqi University of Medical Sciences.

    Material And Methods

    The study is descriptive-analytical. The population consisted of 256 students studying at Yazd Medical Sciences University. Data collection instrument was a questionnaire whose reliability and validity were confirmed in previous studies. A multi-staged stratified sampling method was used to collect data. SPSS، Chi square test، ANOVA and T-test were run.

    Results

    The survey results indicated that the priorities for effective teaching were teacher personality، teaching skills، personal attributes، assessment of skills، and observing educational rules. On the whole، according to the students، the most important characteristics of effective teaching are student mastery of the course (2. 76)، teachers'' politeness (2. 73) and their respect for students (2. 7).

    Conclusion

    Based on students'' views، holding appropriate and targeted workshops and training courses، empowering teachers with new and effective teaching methods، and research-based instructional strategies are vital. Also، teaching communication skills as well as good evaluation techniques are important.

    Keywords: Effective Teaching, View, Students, Yazd
  • Pages 63-73
    This present study has investigated the relationship between mental health and academic performance of University Students of 11th- Region Branches of Islamic Azad University in 1387-88،thus 1028 university students (555 boy،473 girls) of region 11 academic units of Azad University were slected by random sampling method of research data collection. in order to collecting data and measuring the required variables the Ggeneral Health Questionaire (GHQ-28) was used. In addition to measuring academic performance، mean of terms'' grade points of examinees were also collected. Results of the study reread that%59 of examinees have proper mental health but %44 of them are vulnerable to mental health. There was a significant difference of mental health existed between male and female student، although there wasn''t any significant relationship between mental health and academic performance. Femal university studentswere less healthy from the viewpoint of mental health. Between age and depression inverse and significant relationship were existed، and between the mental health of different levels university students there was significant difference، through which education helps their mental health. Between family level and physical points there was an inverse and significant relationship and between mental health of university students who here employed and with different educational level there was a significant relationship.
    Keywords: mental health, academic performance